Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Για τη bluegr Hotels & Resorts ο σεβασμός και η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Κατανοούμε και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι είστε ενήμεροι και ενδιαφέρεσθε για τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που το ξενοδοχείο συλλέγει για εσάς· πώς χρησιμοποιούμε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα· τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά.

Αναγνωρίζουμε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί μια διαρκή ευθύνη και συνεπώς θα ενημερώνουμε και θα τροποποιούμε ανά διαστήματα την παρούσα Δήλωση. Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε κατά διαστήματα την ιστοσελίδα μας bluegr.com προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι είστε ενήμεροι και ικανοποιημένοι με τυχόν αλλαγές.

  1. Ποιοι είμαστε

Η bluegr Hotels & Resorts είναι μια ιδιωτική οικογενειακή εταιρεία ξενοδοχείων και τουρισμού, την οποία έχει οραματιστεί και ιδρύσει η πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου Τζίνα Μαμιδάκη. Σκοπός της εταιρείας ήταν να ανεβάσει τις διακοπές πολυτελείας σε ένα νέο επίπεδο απόλαυσης εισάγοντας μια καινοτόμα εμπειρία για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα, η οποία υποστηρίζεται από τους 3 πυλώνες του ποιοτικού τουρισμού: εξαιρετικές υπηρεσίες, αριστεία φιλοξενίας και μαγευτικές τοποθεσίες.

Η TEIM BLUEGR SA έχει την έδρα της στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Ακτή Ηλία Σωτήρχου. Τ.Κ.: 72100, Α.Φ.Μ.: 094014077, ΔΟΥ Αγίου Νικολάου. Το γραφείο μας στην Αθήνα βρίσκεται στο Νέο Ηράκλειο, στην οδό Πεύκων 107, Τ.Κ.:14122

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ταχυδρομικώς στις παραπάνω διευθύνσεις, μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση dataprotection@bluegr.com ή τηλεφωνικώς στο +30 (2810) 22-345 (GR) ή +30 (215) 5007700.

  1. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς

2.1 Δεδομένα για την παροχή υπηρεσιών: Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα σε κάθε σημείο επαφής ή αλληλεπίδρασης μαζί σας, ενώ κατά τη διεξαγωγή της επαγγελματικής μας δραστηριότητας, ενδέχεται να συλλέξουμε τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα:

  • Στοιχεία Πελάτη π.χ. ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ., Αρ. Διαβατηρίου, email τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας, Στοιχεία για την τιμολόγηση π.χ. ΑΦΜ, αριθ. πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας,
  • Προσωπικά Στοιχεία (πχ ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα, τόπος γέννησης),
  • Ημερομηνία άφιξης / αναχώρησης και αριθμός δωματίου,
  • Προτιμήσεις και ενδιαφέροντα π.χ., προτιμώμενος όροφος, δωμάτιο μη-καπνιστών τύπος κρεβατιού, πολιτιστικά ενδιαφέροντα,
  • Ιατρικά δεδομένα σχετιζόμενα με την υγεία σας, π.χ. αλλεργίες, δεδομένα παθολογικών παθήσεων κ.α.
  • Πληροφορίες όπως τα πολιτιστικά σας ενδιαφέροντά, τυχόν προβλήματα υγείας, εάν είστε καπνιστής ή όχι ενδέχεται να χαρακτηριστούν ευαίσθητα. Για τον λόγο αυτό διατηρούμε τέτοιου είδους πληροφορίες μόνο αν είμαστε υποχρεωμένοι από την ισχύουσα νομοθεσία ή αν μας παράσχετε ρητά την συναίνεσή σας, στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών μας, π.χ. συγκεκριμένο διαιτολόγιο.
  • Πληροφορίες συσκευής (π.χ. μοναδικά αναγνωριστικά συσκευής, διεύθυνση IP, ρυθμίσεις συσκευής για πρόσβαση στις Υπηρεσίες μας κλπ.)
  • Λοιπές πληροφορίες αναφορικά με την χρήση των υπηρεσιών μας από εσάς (π.χ. αλληλεπίδραση με περιεχόμενο που προσφέρεται μέσω μιας Υπηρεσίας)
  • Μέσω των cookies του browser που χρησιμοποιείτε κατά την πλοήγησή σας στον Ιστοχώρο μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε, να προωθήσουμε και να δρομολογήσουμε με ακρίβεια το αίτημά σας. Στην περίπτωση αυτή, ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του browser που χρησιμοποιείτε για τους σκοπούς της διαχείρισης του συστήματός μας και για να καταρτίζουμε συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους επισκέπτες στον Ιστοχώρο μας, στατιστικού καθαρά χαρακτήρα, οι οποίες δεν προσδιορίζουν την ταυτότητα κανενός φυσικού προσώπου.

Οι πληροφορίες σχετικά με άτομα κάτω των 18 ετών περιορίζονται σε ονοματεπώνυμο, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης αριθμός διαβατήριου και μας παρέχονται μόνο από πρόσωπο που έχει τη γονική μέριμνα.

2.2 Πληροφοριών συνταξιδιωτών: Όταν πραγματοποιείτε μια κράτηση για κάποιον άλλον μέσω αυτής της, θα ζητήσουμε προσωπικές πληροφορίες και ταξιδιωτικές προτιμήσεις για αυτό το άτομο. Θα πρέπει να πάρετε τη συγκατάθεση του άλλου ατόμου πριν μας παράσχετε τις προσωπικές του πληροφορίες και ταξιδιωτικές προτιμήσεις, καθώς η πρόσβαση για την προβολή των πληροφοριών ή για τυχόν αλλαγές στις πληροφορίες του θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του λογαριασμού σας.

2.3 Έρευνες: Ενδέχεται να σας ζητούμε δημογραφικά δεδομένα ή άλλα προσωπικά στοιχεία για έρευνες πελατών που διεξάγουμε.

2.4 Κατά την παραμονή σας στις εγκαταστάσεις μας:  Συλλέγουμε πρόσθετα προσωπικά στοιχεία κατά την εγγραφή / την είσοδο σας στις εγκαταστάσεις μας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που ενδέχεται να απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιείται κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και άλλα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις μας, τα οποία μπορεί να απαθανατίζουν ή να καταγράφουν εικόνες πελατών και επισκεπτών, καθώς επίσης και στοιχεία που σχετίζονται με τη θέση σας ενώ βρίσκεστε στις εγκαταστάσεις μας (μέσω καρτών-κλειδιών και άλλων τεχνολογιών). Ενδέχεται, ακόμα, να χρησιμοποιείται κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και άλλες τεχνολογίες οι οποίες ηχογραφούν ή μαγνητοσκοπούν για την προστασία του προσωπικού μας, των πελατών μας και των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις μας, στο βαθμό που ο νόμος το επιτρέπει. Επιπρόσθετα, μπορούμε να συλλέξουμε προσωπικά στοιχεία σε σχέση με υπηρεσίες που σας παρέχονται στις εγκαταστάσεις μας, όπως υπηρεσίες υποδοχής, γυμναστήρια, spa, δραστηριότητες, υπηρεσίες παιδικής φροντίδας και ενοικίαση εξοπλισμού.

2.5 Εκδηλώσεις:  Αν προγραμματίζετε μία εκδήλωση μαζί μας, συλλέγουμε προδιαγραφές συσκέψεων και εκδηλώσεων, την ημερομηνία της εκδήλωσης, τον αριθμό των πελατών, λεπτομέρειες για τα δωμάτια των καλεσμένων και για εταιρικές εκδηλώσεις, στοιχεία για την εταιρεία σας (όνομα, ετήσιος προϋπολογισμός και αριθμό χορηγούμενων εκδηλώσεων ανά έτος). Συλλέγουμε επίσης στοιχεία για τους πελάτες που είναι μέρος του γκρουπ σας ή της εκδήλωσης. Αν μας επισκεφτείτε ως μέλος γκρουπ, ενδέχεται να έχουμε προσωπικά σας στοιχεία που συλλέξαμε από το γκρουπ και να σας προωθήσουμε υπηρεσίες ως αποτέλεσμα της παραμονής σας με ένα γκρουπ ή την παρουσία σας σε μια εκδήλωση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, εφόσον ο νόμος το επιτρέπει. Αν μας επισκεφτείτε στο πλαίσιο εκδήλωσης, ενδέχεται να μοιραστούμε προσωπικά στοιχεία σας με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, εφόσον ο νόμος το επιτρέπει. Αν είστε διοργανωτής εκδήλωσης, ενδέχεται να μοιραστούμε πληροφορίες για την εκδήλωσή σας με τους παρόχους υπηρεσιών τρίτων μερών οι οποίοι μπορεί να προωθήσουν υπηρεσίες σε σας, εφόσον ο νόμος το επιτρέπει.

2.6 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Εάν επιλέξετε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες ή προσφορές κοινωνικής δικτύωσης, ενδέχεται να συλλέξουμε, με την άδειά σας, ορισμένες πληροφορίες από τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσής σας, όπως η τοποθεσία, τα check-in, οι δραστηριότητες, τα ενδιαφέροντα, οι φωτογραφίες, οι ενημερώσεις κατάστασης και η λίστα των φίλων σας. Ενδέχεται, επίσης, να σας επιτραπεί να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς για να παρέχετε φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα από την παραμονή σας σε εμάς, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με τις επαφές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ψηφοφορίες, κοινοποιημένες προσφορές ή για άλλες διαφημίσεις.

2.7 Αιτήσεις απασχόλησης:  Αν επιλέξετε να κάνετε αίτηση απασχόλησης ηλεκτρονικά για εργασία στο Ξενοδοχείο μας διαβάστε τη Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων υποψηφίου.

2.8 Προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε από τρίτα μέρη. Ακόμα, είναι πιθανή η συλλογή στοιχείων για εσάς από τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων από τους συνεργάτες μας στις αερογραμμές και τις κάρτες πληρωμής και άλλους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σας σε αυτές τις υπηρεσίες, και από άλλες πηγές τρίτων μερών που έχουν το νόμιμο δικαίωμα να μοιραστούν μαζί μας τα στοιχεία σας. Χρησιμοποιούμε και μοιραζόμαστε αυτά τα στοιχεία (και είναι πιθανό να επισυνάψουμε αυτά τα στοιχεία στα άλλα στοιχεία που διατηρούμε για εσάς στο αρχείο μας) για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Δήλωση.

  1. Πως χρησιμοποιούμε (επεξεργαζόμαστε) τα προσωπικά σας δεδομένα

3.1 Διαχείριση υπηρεσιών: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για την κράτηση δωματίου και άλλων συσχετιζόμενων υπηρεσιών όπως τήρηση απαιτούμενων εγγράφων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αιτήματα σχετιζόμενα με την διαμονή,  πρόσβαση σε δωμάτιο, χρήση υπηρεσιών mini bar, τηλέφωνο δωματίου κλπ.)

3.2 Προγραμματισμός εκδηλώσεων: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας ενημερώνουμε σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

3.3 Προωθητικές ενέργειες: Στο βαθμό που επιτρέπεται, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας στέλνουμε ή να σας προσφέρουμε ενημερωτικές επιστολές, διαφημίσεις και προτεινόμενες ειδικές προσφορές, καθώς επίσης και άλλα προωθητικά μηνύματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις επικοινωνίας που έχετε δηλώσει. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας για να παρέχουμε μηνύματα κατά την παραμονή σας, ειδοποιήσεις λογαριασμού και επιβεβαιώσεις κράτησης, για να διεξάγουμε έρευνες, λαχειοφόρους αγορές, κληρώσεις και άλλους διαγωνισμούς. Ενδέχεται να παρέχουμε αυτές τις ενημερώσεις μέσω διαδικτύου, ταχυδρομικώς, μέσω διαφήμισης στο διαδίκτυο, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τηλεφώνου, μηνυμάτων κειμένου (συμπεριλαμβανομένων SMS και MMS).

3.4 Βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών του Ξενοδοχείου και για να εξασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας σας ενδιαφέρουν. Χρησιμοποιούμε, επίσης, τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας παρέχουμε το αναμενόμενο επίπεδο φιλοξενίας στα δωμάτια σας και σε όλες τις εγκαταστάσεις μας. Αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει την από πλευράς σας δυνατότητα να ελέγχετε τον εξοπλισμό του δωματίου σας μέσω του ιστότοπού μας.

3.5 Eξατομίκευση της υπηρεσίας: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία  για να κάνουμε τις εμπειρίες σας σε εμάς πιο προσωπικές και κοινωνικές με σκοπό να σας προσφέρουμε διαφοροποιημένες υπηρεσίες.

  1. Ποια είναι η Νομική Βάση Επεξεργασίας

Ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα, η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορεί να είναι:

4.1 Η συγκατάθεσή σας,

4.2 Το έννομο συμφέρον μας και, ειδικότερα:

  • για νομικούς λόγους, όταν η επεξεργασία απαιτείται από τη κείμενη νομοθεσία,
  • για την εκτέλεση μιας σύμβασης (για να παράσχουμε τις υπηρεσίες που ζητήσατε από εμάς),
  • για την βελτίωση των υπηρεσιών μας: με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμισή των παρεχόμενων από εμάς υπηρεσιών και κατανοώντας καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες,
  • για την πρόληψη περιστατικών απάτης: να διασφαλίσουμε ότι κάθε πληρωμή ολοκληρώνεται χωρίς να σημειωθεί περιστατικό απάτης ή ιδιοποίηση,
  • για την ασφάλεια των συστημάτων μας: να προστατεύουμε τα υπολογιστικά και επικοινωνιακά συστήματα και να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούν σωστά και βελτιώνονται διαρκώς.
  1. Με ποιον μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Για την εκπλήρωση των ανωτέρω αναφερομένων σκοπών επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, για την παροχή του αναμενόμενου επιπέδου φιλοξενίας και του καλύτερου επιπέδου υπηρεσιών ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε ή να διαβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα που μας έχετε δώσει στις θυγατρικές ή συνδεδεμένες με την Εταιρεία εταιρείες ή σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι σε συνεργασία με την Εταιρεία συνδράμουν στην παροχή υπηρεσιών προς εσάς, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, οι πάροχοι υπηρεσιών τεχνολογίας για την προστασία και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών μας συστημάτων, οι διαφημιστικές εταιρείες κατόπιν συγκαταθέσεως σας, οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις για την εκτέλεση εταιρικών προγραμμάτων, οι εταιρείες που διενεργούν έρευνα ικανοποίησης πελατών, τουριστικοί πράκτορες, τουριστικά γραφεία, συστήματα κρατήσεων GDS, Online συστήματα κρατήσεων.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η Εταιρεία παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και ορίζει τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας, υπογράφει δε ειδική σύμβαση με τους τρίτους στους οποίους αναθέτει εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματα που του παρέχει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

  1. Πως προστατεύουμε τα δεδομένα σας

Όταν μας δίνετε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται με ασφάλεια. Προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε φυσικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας τους. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους μόνο τους εργαζόμενους που χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να παρέχουν οφέλη ή υπηρεσίες σε εσάς. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

  • κρυπτογράφηση
  • ανίχνευση και διαχείριση περιστατικών παραβίασης ασφαλείας·
  • χρήση διακομιστών (server) που βρίσκονται σε αίθουσες με περιορισμένη πρόσβαση και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους·
  • χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων ή/και δεδομένων εξακρίβωσης ταυτότητας του χρήστη·
  • υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους·
  • πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων επί της αρχής «need-to-know».

Επίσης, ζητάμε από τους συνεργάτες μας και τους παρόχους υπηρεσιών με τους οποίους μοιραζόμαστε προσωπικά στοιχεία να καταβάλλουν εύλογες προσπάθειες ώστε να διατηρείται η εμπιστευτικότητα των προσωπικών στοιχείων σας. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρησιμοποιούμε εύλογα τεχνολογικά μέτρα προστασίας των προσωπικών στοιχείων που στέλνετε σε εμάς μέσω του ιστότοπού μας. Ωστόσο, κανένα σύστημα ασφαλείας ή σύστημα μετάδοσης δεδομένων μέσω Internet δεν εγγυάται την πλήρη ασφάλεια.

Για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, συνιστούμε να μην μας στέλνετε αριθμούς καρτών πληρωμής ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία μέσω email.

Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ εμπιστευτικά προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία κάρτας μέσω φορητής συσκευής / μηνύματος SMS ή email. Θα σας ζητήσουμε μέσω τηλεφώνου τα στοιχεία της κάρτας σας μόνο όταν κάνετε κράτηση ή κλείνετε ένα προωθητικό πακέτο μέσω τηλεφώνου. Εάν λάβετε κάποιο αίτημα αυτού του είδους, μην απαντήσετε. Σας παρακαλούμε, επίσης, να μας ενημερώσετε στο dataprotection@bluegr.com

  1. Ποια είναι τα δικαιώματά σας

7.1 Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.

7.2 Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ερχόμενοι σε επαφή με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

7.3 Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή με προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

7.4 Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείται την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

7.5 Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ.

7.6 Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

7.7 Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ. Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

  1. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός της ΕΕ

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς δεν διαβιβάζονται ούτε υπόκεινται σε επεξεργασία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

9.1 Διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για όσο χρόνο χρειάζεται για την εκπλήρωση των σκοπών αυτής της Δήλωσης, εκτός εάν οι ισχύοντες νόμοι απαιτούν ή επιτρέπουν τη διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

9.2 Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται με σκοπό την ικανοποίηση των κρατήσεων των πελατών για επτά έτη μετά τη λήξη της διαμονής. Διατηρούμε άλλα προσωπικά δεδομένα για μικρότερα χρονικά διαστήματα αν αυτό είναι δυνατό και αν επιτρέπεται από το νόμο.

9.3 Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

9.4 Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

9.5 Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται αορίστως, εκτός αν έχετε ζητήσει την διαγραφή τους. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεση σας. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στον με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO).

9.6 Θα καταστρέψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία το συντομότερο δυνατό και κατά τρόπο που δεν θα επιτρέπει την επαναφορά ή αναδόμηση των στοιχείων.  Σε περίπτωση που είναι εκτυπωμένα σε χαρτί, τα προσωπικά στοιχεία θα καταστραφούν με ασφαλή τρόπο, όπως για παράδειγμα με χρήση καταστροφέα εγγράφων ή με αποτέφρωση των έντυπων εγγράφων ή άλλως και, εφόσον είναι αποθηκευμένα σε ηλεκτρονική μορφή, τα προσωπικά στοιχεία θα καταστραφούν με τεχνικά μέσα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταγενέστερης επαναφοράς ή αναδόμησης των στοιχείων.

  1. Πως να επικοινωνείτε μαζί μας

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Δήλωση, με τον τρόπο κατά τον οποίο το ξενοδοχείο επεξεργάζεται τα προσωπικά σας στοιχεία, για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μέσω email στη διεύθυνση dataprotection@bluegr.com .

  1. Πληροφορίες Έκδοσης – Αλλαγές και Ενημερώσεις

Η παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 12/02/2020.

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και επικαιροποιούμε την παρούσα Δήλωση σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς ειδοποίηση προς εσάς, πλην της ανάρτησης της επικαιροποιημένης Δήλωσης στην ιστοσελίδα μας. Μπορεί να στέλνουμε περιοδικά email προκειμένου να υπενθυμίζουμε τις αλλαγές και τις ενημερώσεις της παρούσας Δήλωσης αλλά θα πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας συχνά για να ενημερώνεσθε για την τρέχουσα και ισχύουσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.